Punkrock made in Slovakia volume 1

1. Iné kafe - Kto na to príde



[2000 Universal]

2. Slobodná Európa - Nikdy to tak nebude
3. Zóna A - Útok na špicu hitparády
4. Ex tip - Ryby
5. Whisky - Uličný chodač
6. Hasiaci prístroj - Marihuana
7. Karpina - Slovenský štát
8. Horkýže slíže - Kto druhému jamu kope
9. Šibenica - Radial
10. Zóna A - Beznádejný prípad
11. Mladé rozlety - Paranoid
12. Hogo Pogo - Konyorgés
13. Sitňan - Prečo chlap?
14. Lord Alex - Všetci sme ...
15. Ex tip - Hop alebo trop
16. Plus mínus - Choď vpred!
17. Tri groše - Čadca
18. Morbid Pig - Tatárska omáčka
19. Kolaps - Spravodlivosť
20. Container - Pravda je naša zbraň
21. Ex tip - Všetkého máš dosť
22. Hudba z Marsu - Slečna
23. Kosa z nosa - Neurčité náznaky šťastia
24. Pigúra - Kariéra

Album PUNK ROCK Made in Slovakia je svojím žánrovým zameraním a chronologickým predstavením skupín v booklete na Slovensku pionierom a faktom, že existuje, si zabezpečil určitú originalitu. Materiál v drvivej väčšine obnáša súhrn doposiaľ nikdy nevydaných nahrávok známych tuzemských legiend /Zóna A, Ex tip, Hasiaci prísroj, Mladé rozlety a pod./, ako aj novinky mladých pokračovateľov tohto hudobného štýlu / Iné kafe, Plus mínus, Šibenica a pod./. Dvadsaťštyri skladieb na tejto kompilácii je unikátnym obsahom raritných nahrávok, pomyslenou encyklopédiou, ktorá mapuje dve ďesaťročia vývoja punk rockovej hudby na Slovensku. Album PUNK ROCK Made in Slovakia vám zaručí 65-minutový "úlet" bez jedinej prestávky.

Na albume sa podieľali:
Container, Ex tip, Hasiaci prístroj, Hogo Pogo, Horkýže slíže, Hudba z Marsu, Iné kafe, Karpina, Kolaps, Kosa z nosa, Lord Alex, Mladé rozlety, Morbid Pig, Pigúra, Plus mínus, Sitňan, Slobodná Európa, Šibenica, Tri groše, Whisky, Zóna A
Vydavateľ: Universal Music s.r.o.
Rok vydania: 2000
Producent: Vlado Lamo Lamoš


21. 6. 2000 Národná Obroda

Keď minulý rok vyšiel prvý výberový album s názvom Punk rock Made in Slovakia, producent tejto encyklopedickej hudobnej zbierky Vlado Lamoš sa netajil, že má v pláne v tomto smere pokračovať a poslucháčom ponúknuť aj ďalšiu dávku. Číslo dva na seba nedalo dlho čakať a je tu ďalší album. Pokiaľ "jednotka" mapovala úplné začiatky punk rocku na Slovensku ešte v časoch bývalého režimu, keď "punkeri" boli rebelujúcimi divochmi, na dvojke sa objavujú známe i takmer neznáme a epizódne skupiny, ktoré často neprekročili svoj tieň a zanikli rovnako rýchlo, ako vznikali na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. Album predstavuje dvadsaťpäť skladieb od rovnakého počtu skupín, z ktorých najznámejšie sú kapely Ex tip a Zóna A. Skupiny Začiatok konca a Sitňan majú na výbere po dve skladby. Toto CD trvá sedemdesiatpäť minút a vyšlo vo vydavateľstve Universal.

 Hore | Späť