(11.2.2003)
Zóna A vypredala Plastik, zo stropu kvapkal pot...
(Korzár)

Prešov - Punková legenda Zóna A, zavítala po rokoch do Prešova. Nezabudnuteľný koncert odohrala štvorica Leďo gitara, Lump basa, Miko bicie na čele s Koňýkom spev v priestoroch klubu Plastik. Stovky starých, mladých i najmladších pankáčov z Prešova a okolia našli stovku a prišli na koncert.

Nabitý Plastik ožil rýdzo slovenským punkom už takmer dvadsať rokov nepostihnutým komerciou. Zóna A vydržala na pódiu takmer dve hodiny, štyrikrát ich publikum dotiahlo naspäť za nástroje. Ani skladba Záverečná v Plastiku záverečnou nebola.

Punková štvorica z Bratislavy vypredala svoj Prešovský koncert a v tanečnej sále Plastiku to aj tak vyzeralo. Hoci je klub situovaný do CO krytu a počas koncertu bola zapnutá ventilácia priestoru, zo stropu kvapkal zrazený pot. Kapela ponúkla od začiatku do konca spievajúcim a skáčucim prítomným prehľad celej svojej produkcie. Nechýbali songy ako Janko, Ľudia v pohybe, Červená armáda, Pivo, Krásne dievča, Punk, sex a pivo, Nezmením sa, či Chceš si žiť po svojom. Publikum sa počas koncertu dlho márne dožadovalo pesničky Cigánsky problém, až im museli vysvetliť, že to je skladba od Slobodnej Európy. Vyčerpaný Koňýk si pred jedným z plánovaných koncov neodpustil poznámku "Už choďte domov spať do p..."

Návrat legendy pred prešovské punkové publikum, z ktorého veľká časť už prišla len zaspomínať na časy svojho punkovania, hodnotili všetci oslovení pozitívne. Rovnaký názor prezentovali aj členovia kapely.

 Hore | Späť