(13.8.2001)
CD pre sluchovo postihnutých
(www.koxo.sk)

Budem sa modliť, aby sa vám do rúk nedostala výberovka punkovej a rockovej hudby so stupidným názvom "Punk Rock Made In Slovakia vol. 2". Jednoducho a výštižne povedané, toto CD by mali predávať len sluchovo postihnutým. Nie že by som nemala rada punk či rock, to nie, ale toto CD ma pochovalo.  

Nachádza sa na ňom 25 songov slovenských punkových a možno aj rockových skupín. Celkom pekne číslo, ale to je asi tak všetko. Obal tohoto skvostu je tak amatérsky, že by som si ho v predajni s CD-ečkami vôbec nevšimla. Verím, že po vypočutí, ani nekúpila. Na obale prevláda zelená farba. O zelenej farbe sa hovorí, že je upokojujúca, ale po prežití tohto punkovo-rockového smetia, by vás neupokojilo ani pozeranie na ekonomické ukazovatele Nemeckej republiky. Okrem zelenej farby je na obale aj veselá modrá a nachádzajú sa na ňom aj koláže z výstrižkov článkov z novín. Hrôza a des.

 Čo by to bol za obal, keby neobsahoval aj nejaké tie informácie. Tento obsahuje krátky pokec o skupinách a pár photos. Začiatok konca, Sitňan, Zónu A, Dimenzia X, Zaí, Eva Braun, n.d.e., Ex tip, Tri groše, So Sad Butterfly, Paradox, Happy Cocks, Márna snaha, Strecha, p. b. o., Container, Tlak, b. s. c., dph, Šibenica, Atelier 11 či Na 3 to to sú mená skupín, ktoré sa nachádzajú na tejto výberovke. Z dvadsiatich piatich piesní som si dokázala vypočuť len dvanásť. Verím a dúfam, že sa mi zvyšných trinásť nepodarí počuť v najbližšom čase. Bolo to zlé, keby len zlé, bolo to príšerné. Po desiatich minútach počúvania som mala pocit, že ide tá istá pieseň. Ako jeden známy a skúsený harcovník hovorí, existuje len jedna punková skupina a to Sex Pistols, pre moju maličkosť aj The Clash. Ale inak sa úplne stotožňujem s jeho názorom. Možno keď si človek niečo vypije alebo si zafajčí niečo na povzbudenie sebavedomia, tak sa mu potom začne páčiť všetko, to znamená, že aj "Punk Rock Made In Slovakia vol. 2". Nebudem však až taká pesimistická, a pozriem sa na vec z tej lepšej stránky. Okrem toho že nákupom tohoto nosiča získate rezervný obal na CD, dostane zároveň aj CD pod váš obľúbený hrnček na kávu v prací či doma. Iné využitie tu v tomto prípade už nevidím. A predsa, zistila som ešte jednu veľmi zaujímavú vec. Ak máte radi sado-maso, tak vám v tom prípade vrelo odporúčam toto CD, pretože hudba, ktorá sa na ňom nachádza vám na 100% spríjemní chvíle strávené pri mučení vašich najbližších, svokry či "milovanej" susedky. A možno ho použiť aj na vyplašenie nečakanej návštevy či otravného ctiteľa.

Autor: Postel

 Hore | Späť