(2002)
Story slovenského punku uzavretá!
 (časopis Život)

Pred dvoma rokmi vydal prvú slovenskú punkovú kompiláciu zameranú skôr na klasický punkrock. Presne o rok, do roka a do dňa, druhú, s prevahou hardcoru. Tretiu s podtitulom black hits, ktorá uzatvára túto hudobnú encyklopédiu, tento rok VLADO "LAMO" LAMOŠ (38)

Nechcem vyrývať, ale tento rok ste sa o mesiac omeškali...
- Všetko išlo podľa plánu, iba sa trochu posunul termín.

"Trojka" mala túto punkovú cédečkovú encyklopédiu uzavrieť Uzavrie?
- Asi áno. Štvrtý diel by som urobil iba vtedy, keby bolo dosť mladých skupín.

Nie je?
- Už pri zostavovaní "trojky" prišlo daľších desať kapiel z celého Slovenska. Uvidíme... Ak sa bude aj tento album predávať tak dobre ako prvé dva, možno sa do toho pustím. Bude to však už mimo chronológie pretože to, čo sa dalo v rámci histórie slovenského punku zmapovať, som už zmapoval.

Aké rarity nájdeme na výberovke toho roku?
- Skupinu Kóta 22, legendu bratislavského punku, na troskách ktorej vznikla davová psychóza a Kolaps. Skupinu Spray, o rok staršiu ako známa Zóna A. Potom tam máme...

...nebodaj davovú psychózu?
- Veru tak, Davovú psychózu. Už minulý rok sa ma pýtali, prečo som ich neoslovil pri zostavovaní dvojky. Slovo dalo slovo a vybrali sme hneď dve raritné nahrávky. Jedna pochádza z predchádzajúceho albumu skupiny, ktorý mal limitovanú edíciu, druhá zo singla.

Ktoré kapely ste pre veľký úspech zopakovali?
- Tri groše, Sitňan a Šibenica. Všetky vydali minulý rok nové platne vo vlastnej réžii, takže sme zase zaradili aktuálne novinky.

Čo vás potrápilo?
- Pesnička od Kóty 22. existovala iba jedna jediná nahrávka z garáže na kazete z roku 1986 a v dosť mizernej kvalite.

Odskočme si od punku. Minulý rok ste sľubovali knižný rozhovor s Robom Grigorovom...
- Už je po autorizácii, hľadáme vydavateľa. Radi by sme ho dali na vianočný trh. Teraz ešte dorábam celosvetovú encyklopédiu punku. Je takmer hotová, práve pracujeme na dopľňaní údajov v diskografiách

-FAB-

 Hore | Späť