(28. 01. 2003)
Zóna A vystúpi v Prešove
 (www.presov.sk)

 

Slovenská punková legenda Zóna A sa po viac než troch rokoch vracia do Prešova. Zaujímavosťou je, že táto skupina, ktorej vek sa pomaly blíži k okrúhlej dvadsiatke, doposiaľ vystúpila v šarišskej metropole iba raz. Jozef Murín z Boardcore Agency potvrdil informácie, že Zóna A vystúpi v prešovskom klube Plastik 8. februára (o 21. hodine). Deň predtým sa predstaví vo svidníckom klube Holičstvo.

Z pôvodnej zostavy Zóny A ostal po odchode gitaristu Leďa iba charizmatický spevák Koňýk. Už desať rokov ho sprevádza rytmická dvojica Mikko (bicie) a Leďov mladší brat zvaný Lump Čupe (basgitara). Trojicu dopĺňa nový gitarista Revo, ktorý predtým pôsobil ako bubeník v ďalšej bratislavskej punkovej skupine Ex-tip.

Zóna A má na východnom Slovensku množstvo priaznivcov, objavuje sa tu však minimálne. „Nikto nás nevolá,“ tvrdil v rozhovore pre Korzár na minuloročnej trenčianskej Pohode Koňýk, no jedným dychom spresnil, že problém je skôr v tom, že majú nabitý kalendár. Zakrátko po tomto vyhlásení nasledovalo pozvanie od prešovskej agentúry Boardcore a došlo k dohode.

Zóna A má na svojom konte radové albumy Potopa, Nie je to také zlé, V životnej forme a zatiaľ posledný Nikto nevie jak to dopadne. Okrem toho vydala dva výbery Útok na špicu hitparády a Nech žijeme a nachádza sa na mnohých kompiláciách. Popularitu získala už pred novembrom 1989.

 Hore | Späť