Názov: Potopa
Počet skladieb: 17+2bonusy
Rok vydania: 1990/2002
Vydavateľstvo: Inflagranti Records
>>> Objednaj CD <<< z INFLAGRANTI RECORDS

ZOZNAM SKLADIEB:

Potopa Chceš si žiť po svojom Útok na špicu hitparády Puf a Muf Kde je Jozef Mengele Pakáreň Pivo Nech žijeme ! Všetko je O.K. Útek z reality Janko Nezmením sa ! Polka Prečo je život taký Keď sa všetci zjednotíme Záverečná Cigánsky problém Červená armáda Všetko je prázdne

1.Potopa
Počúval som dnes rádio, že zatopené je aj Tokió, že situácia je zúfalá, a nádej na záchranu pramalá, stále prší a voda stúpa, príroda je zrazu krutá a nepozná už zľutovanie a vracia zlé zaobchádzanie. Voda všetko zaplavuje a zmýva ľudské hriechy, keď na túto ľudskú špinu už nestačili rieky. Bolo to veľmi potrebné a prišlo to v pravý čas, dajme si bozky posledné, veď potopa je tu zas.


2.Chces si žiť po svojom
Chceš si žiť po svojom, chceš si robiť čo chceš, no svojím čakaním (s týmto postojom) to nedosiahneš, nikdy nedosiahneš, a tak ma počúvaj: Daj sa do boja


3.Útok na špicu hitparády
Chceme mať peniaze a veľa slávy, chceme sa dostať na špicu hitparády, dajte nám možnosť rýchlej kariéry, veď my sme šanca budúcej éry. Ak chcete peniaze a veľa slávy, zahoďte česť aj svoje ideály, dáme vám možnosť rýchlej kariéry, veď vy ste šanca budúcej éry.


4.Puf a Muf  
Dve malé mačiatka zabávali deti, poznal ich celý svet, no teraz už ich niet, volali sa Puf a Muf a nepoznali hnev, každý im bol kamarát a každý ich mal rád. Uf uf Puf a Muf. Vyrástli a dospeli, už na hru nie je čas, nie je čas na zábavu, to vie už každý z nás, kde sú malé mačiatka, čo zabávali deti ? poznal ich celý svet, no teraz už ich niet.


5.Kde je Jozef Mengele ?
Kde je Josef Mengele, kde sa zloduch skrýva? Nikto nemá rušenie, kde to zviera býva. Popíja snáď oranžádu na Floride v Miami, iní majú presnú správu, žije v Paraguaji. Kde je Jesef Mengele? Kde je, kde je? Neviem, kde je! Možno žije v Taliansku, videli ho v Zürichu, možno ho Pinochet chráni, presúva sa potichu, možno zomrel v Brazílii a možno žije vedľa nás a operuje na Kramároch, odhaľte ho, prosím vás!


6.Pakáreň
Pa pa pa pa pa pa pa pa pa šálala ú jé, ka ka ka ka ka ka ka ka ka šálala ú jé, Pakáreň, život je pakáreň šalala ú jé.


7.Pivo
Ráno, na obed aj večer - Pivo malé, veľké, svetlé, tmavé - Pivo muži, ženy, deti, starci - Pivo doma, v práci, za volantom - Pivo Pivo to je zradný nápoj, obsahuje tvrdý náboj. Pivo je zákerný nápoj. Na zdravie aj na vracanie - Pivo Na oslavu aj na žiaľ - Pivo Za drobné aj za výplatu - Pivo Na rodinné rozvracanie - Pivo (óóóó - Pivo)


8.Nech žijeme!
Máme sa všetci dobre, nám už nič nechýba. Nech žijeme ! Len stále vpred, mocným pre radosť, všetci sa radujeme, spoločne budujeme našu spoločnosť. Obchody preplnené kvalitným tovarom. Každý sa po večeroch prehŕňa v peniazoch. Sídliská vyzdobíme krásnymi heslami. Spievame, budujeme, nič nás nezastaví !


9.Všetko je dnes O.K.
Všetko je dnes O.K., všetko je all right, každému je dobre, každému je fajn, dnes sa každý smeje a dobre zabáva, teplé slnko hreje, je skvelá nálada. My nerebelujeme, lebo dobre žijeme, čestne pracujeme a potom sa opijeme.


10.Útek z reality
Sadneš si a stlačíš vypínač a hneď sa inde ocitáš, vznášaš sa vo vesmíre alebo zdrháš v hroznej tme. Ale veď toto nie je život tvoj, veď toto vôbec nie si ty, ale veď toto nie je život tvoj, ale útek z reality. Spíš s ďalšou prekrásnou ženou a vyhrávaš boj s presilou, topíš sa v prachoch a v zlate, problémy sú všetky v "aute".


11.Janko
Janko žil v malej dedine, v dobrej rodine, každého mal rád, hral aj v miestnej disco skupine, keď ho povinne povolal štát. Zraz brancov bol v miestnom kine, o 8. hodine odchádza vlak, posledný krát objímeš milú a za chvíľu sa jej vráti chlap. Na vojne však Janko mal smolu, keď mu nohu rozmliaždil tank, tak v civile prestal piť kolu, dal sa na pivo a je z neho punk!


12.Nezmením sa !
Nezmením sa - nie! Nepredám sa - nie! a nevzdám sa - nie! A nezradím vás - nie! Mnohým ľuďom sa nepáči, že sa nám stále neráči byť ako oni, že vraj už sme vyšli z módy, nemoderní, nepotrební tak ako oni, nám stačí, že nás to baví a že nás nemajú radi, idioti, otravní idioti!


13.Polka  
Kedysi som nemal rád vôbec žiadnu polku, nechcel som ju tancovať, zdala sa mi zlá, hovoril som, že na ňu tancujú sedláci, len sedláci a vidláci stále do kola (okolo stola). Potom som sa zoznámil však s dedinskou holkou, zaľúbil som sa do nej, je moja jediná, s ňou sa učím tancovať tú sedláckú polku, s holkou stále dokola tralalalá - orarija... teraz všetci tancujeme len dedinskú polku, na pogo sme zabudli, nudné sa nám zdá, na zábave zbalíme každú sedlácku holku a tancujeme do rána tralala - ararija...


14.Prečo je život taký ?  
Igor má rád Evu, Eva jeho nie, a tak preto Igor stále smutný je. Eva chce mať Vojta, Vojto Evu nie, a tak preto Eva stále smutná je. Imro chce ísť do Viedne, úrad vraví nie, a tak preto Imro stále smutný je. Braňo nechce na vojnu, úrad ho vak núti, a tak preto Braňo stále pije a smúti. Prečo je život taký smutný ? Prečo je život mladých taký smutný? Prečo?


15.Ked sa všetci zjednotíme
Koncert dneska odpadá, prečo, to je záhada, vôbec nič sa nedarí, v hlavách krúžia obavy, ale aj tak stále hráme, ešte v sebe dosť síl máme a nič nás nezastaví, žiadne hlúpe zákazy. Máme ešte vždy dosť síl, prežili sme veľa krívd, no ešte stále máme dosť síl, koľko sľubov, koľko slov, koľko sprostých podvodov, no my ešte vždy máme dosť síl. Koncert dneska odpadá, aj tak je skvelá nálada, že zajtra sa to podarí, nemáme žiadne obavy. Keď sa všetci zjednotíme a spojíme, tak zvíťazíme, naša hudba predsa prerazí. (navždy zvíťazí)


16.Záverečná  
Každý večer spolu chodíme a vodíme sa za ruky, spoločne sa nudíme a ty chceš odo mňa záruky, že naša láska nikdy neskončí, že je nekonečná, ja však začínam mať obavy, že je tu záverečná. Už je to tu - záverečná. Nemôžem ti už predstierať to že ťa ľúbim, neplatí už dávno to, čo som ti sľúbil, nemôžem ti už predstierať, to čo nie je pravda, nemôžem ti už dávať niečo, čo je dávno preč. Už je to tu - záverečná.


17.Cigánsky problém
1:Do školy a na vojnu nechodia, tí čo sa s tmavou kožou narodia. Prstene a reťaze zo zlata drahé jak tvoja ročná výplata. Dôchodok invalidný poberajú za t že tak hlúpo vyzerajú. Množia sa tu ako králiky, plnia stránky čiernej kroniky. Ref: Cigansky problém vyriešiť treba, cigánsky problém sa týka aj teba. 2: Čo sme to za čudný štát že sa necháme okrádať, Biely človek tažko robí, a cigánka deti rodí, tebe strhnu hrube dane cigan sa smeje a kradne, žije s detských prídavkov dosť bolo štátnych výdavkov. 1: 2: 1:


18.Červená armáda
Dnes sa uvidime naposledy máme v očiach slzy. Sme spolu už veľa liet tak ma to teraz mrzí. Cítim sa tak bezpečne v tvojom mocnom náručí čo si počnem bez teba Ivan ruský poručík. R: Čerená armáda neodchádzaj preč, všetci ťa tu máme radi tak nám neuteč. Červená armáada neodchádzaj preč všetci ťa tu máme radi tak nám neuteč. Bez teba sme stratený a nik nás neochráni, možno nás aj prepadnú západný chuligáni. Milujeme Ivana ale on musí domov, prekliate je zlepšenie medzinárodných vzťahov. Ref: ...Ahoj, ahoj, ahoj...


19.Všetko je prázdne
Všetko je prázdne vôkol mojej hlavy, tá nie je prázdna, sú v nej obavy, všetko je prázdne okolo mňa, všetko je chladné a bez ohňa - Všetko je prázdne. Prázdne sú domy a prázdny je cesta vedúca prázdno do môjho mesta, prázdne sú rieky a prázdne sú sady, prázdni sú ľudia a prázdne sú hrady - Všetko je prázdne. Prázdne sú miesta v autobuse, prázdna je rakva pri funuse, prázdne je všetko okrem našich hláv, tie sú plné strachu a veľkých obáv - Všetko je prázdne.

 Hore | Späť